Bildtse avonturen vijver

Wij hebben de achterste vijver omgetoverd tot een echte Bildtse avonturenvijver. Hier zwemmen vissen die je normaal nooit kunt vangen. Beleef deze spannende uitdaging.Hier kan gevist worden op verschillende soorten vissen. Voor alle soorten geldt: Catch and release dus alle gevangen vis weer terugzetten. Alle dagen open van 8.00 tot 18.00 uur. Van november tot maart van 9.00 tot 16.00. Alle nodige visspullen zijn bij de vijver aanwezig en te huur.

Meerval

American Catfish. Deze meervallen overleven ook onze Hollandse winters en kunnen heel groot worden. Ze kunnen het best met wormen worden gevangen maar een stukje kipfilet o.i.d. lusten ze ook graag!

Steur

We hebben drie soorten steuren: Diamant steur, Siberische steur en “witte”steur. Ze zijn er in diverse maten en de grootsten zijn bijna 1,5 meter ! Het is een prachtige, prehistorisch uitziende vis die heel sterk is. De dril is vaak spectaculair en het komt regelmatig voor dat ze helemaal uit het water springen. Hun favoriete kostje is zure haring maar met een blokje kaas o.i.d. zijn ze ook goed te vangen.

Graskarpers

Deze zwemmen in de vijvers om het water schoon te houden en de waterplanten opeten. Uiteraard kan er ook op gevist worden. Naast graskarpers hebben we in de loop der jaren ook andere soorten karpers losgelaten. Het gebruikelijke karpervoer kan hier gebruikt worden. Voerplekken maken is niet toegestaan.

Zeelt  

Zeelt ( Mudhun in het Fries).Dit is een hele mooie  bijna goudbruine vis die ook in ons buitenwater voorkomt. Aas: wormen, maden, meelwormen of wasmotten. 

Verder zwemmen er in de vijver ook nog baarzen, dikke brasems en paling.

Reglement Bildtse avonturenvijver

  • Vissen met 1 hengel per persoon met 1 originele weerhaakloze haak.
  • Alleen nylon vislijn van max 0,35 mm dus geen gevlochten lijn!
  • Schepnet en onthakingsmat van minimaal 120 cm verplicht.
  • Alle vissen voorzichtig behandelen. Na vangst onthaken en terugzetten. De vis altijd met 2 handen vasthouden( bij voorvinnen en staart) en nooit hoger dan 40 cm optillen om hard vallen te voorkomen. 
  • In verband met de waterkwaliteit en het welzijn van de vissen  is alleen lokaas ( speciale vispellets) van Forel for all toegestaan . Verder aas zoals blokjes kaas, wasmotten , wormen en zure haring zij tevens te koop in de vishut.
  • Leeftijd vanaf 16 jaar. Kinderen van 12 – 15 alleen onder begeleiding van een ervaren visser.

tarieven

Per uur  :                                                            4 Euro
Hengel compleet :                                           4 Euro per keer
Gebruik Onthakingsmat en landingsnet     1 Euro

Aas:
Bakje wormen                                                   2,25 Euro
Zure haring per stuk                                        1 Euro
Bakje wasmotten                                               3,50 Euro
Bakje forel for all lokvoer                                2 Euro


Archieven

Categorieën